Suklaafondant
150 g taloussuklaata
125 g voita
3 (à 55 g) kananmunaa
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
3 (à 55 g) kananmunaa
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
marjoja
vaniljajäätelöä
marjoja
Voitele 10 keraamista uunin kestävää annosvuokaa (Emile Henry, tilavuus 1 3/4 dl). Pane vuoat leivinpaperille pellille.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita hieman ja tarkkaile, että suklaa ja voi sulavat juuri ja juuri. Siirrä kulho pois kuuman vesikattilan päältä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat, valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaaseos nostellen. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina vuokiin. Jätä noin 1 cm kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia. Voit tarjota fondantit suoraan vuoista tai kumota ne annoslautasille. Kokeile kumoamista varovasti ensin yhdestä vuoasta. Fondantin suklaan on tarkoitus jäädä sisältä juoksevaksi.
Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa heti vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti